Prav izbrane kapsule lahko naredijo popolno kavo

2:04 pop
Categories:

Vsi, ki radi pijemo kavo, se zavedamo, da je potreben celotni proces, da je kava popolna, tako potrebujemo, posodo, kavni aparat, kapsule, način priprave, kavo in čas. Ne moreš verjeti, ampak tudi prehitro skuhana turška kava ni v redu.

Prav spominjam se kako sem zadnje čase bila vedno nezadovoljna z domačo turško kavo, ne vem kaj je bilo narobe, vendar ta kava meni ni več odgovarjala, le redko sem skuhala takšno, da mi je pasala. Prav zaradi tega sem enkrat naredila konec temu in kupila kavni aparat, vendar sem imela en velik problem, katere kapsule izbrati. Včasih nam prodajalci delajo velike težave z tem, ko dajo na trg veliko različne ponudbe, tako je bilo tudi tukaj, kapsule so bile tako različne, da bi enostavno potrebovala pomoč v trgovini, da bi pravilno izbrala. Tisti dan sem šla po kapsule, vendar ne boste verjeli, jih nisem kupila, ker se nisem znala odločiti.

Doma sem vzela v roke njihov katalog in preštudirala kapsule v nulo, tako sem izbrala tiste, ki naj bi meni odgovarjale. Osredotočila sem se na kavo z mlekom, črno kavo in kapučino. Tako sem naslednji dan šla izrecno po te in nobene druge. 

Doma sem si prvič pripravila kavo iz avtomata in ker sem hotela vedeti katera kava je meni najboljša sem tisti dan porabila vse tri kapsule in degustirala. Pred seboj sem imela pripravljene vse tri kave in tako prišla do svojega najboljšega okusa. Od zdaj naprej pijem samo kavo od ene vrste kapsule in niti ne kompliciram več, ta okus mi paše in to je kava z mlekom in to je to. Ko pa pridejo obiski pa si vsak lahko izbere svoje in iz te kapsule dobi svojo kavico. Resnično je pomembno, da so kapsule kvalitetne, prav tako tudi kavni aparat, kajti kombinacija tega pričara najboljšo kavo, ko lahko ure in ure uživamo ob njenem srkanju.