Orehi so super, če ne bi bilo luščin

1:15 pop
Categories:

Vem, lahko bi kupila oluščene orehe in tako ne bi imela težav. Jaz pa sem prepričana, da so celi orehi boljši in tako jih vedno kupim cele, pri kakšnem kmečkem turizmu. Obožujem orehe, jaz bi jih pojedla še in še. Ni važno, kako veliko jih je na mizi, bi jih jaz z veseljem pojedla.

Vendar problem je pri luščenju. Naj bom še tako pozorna, ko lupine od orehov letijo po celi hiši. Vedno si rečem, da bom že poskusila drugi dan, itak si orehe tolčem vsak dan, vendar mi gre na živce, ko stopim na lupino. Tako vedno, ko tolčem orehe, grem potem še sesat, da poberem vse lupine. 

Ker sem imela pri hiši samo velik sesalec, sem se odločila, da si kupim tistega malega, ki ga bom imela pri mizi za orehe. Ja, mogoče je to komu smešno, samo meni ni. Lahko bi bili orehi na mizi vsak dan in bi jih lahko natolkla za več dni. Tako bi morala sesati samo enkrat, vendar to pri meni ne gre, ker so mi orehi tako dobri, da toliko, kot jih stolčem, toliko jih tudi pojem. Če bi jih stolkla več, zaradi tega, da bi jih imela za več dni, to ne bi šlo, ker bi jih pojedla isti dan.

Sedaj si jih še vedno tolčem vsak dan, dobro se zavedam, kako zdravi so in da je priporočljivo vsak dan pojesti pest orehov, nič več in nič manj. Še dobro, da se dobijo domači orehi, ker imajo meni čisto drugačne okus, kot pa ga imajo kupljeni in olupljeni. Enkrat sem kupila ene olupljene in so bili tako slabi, da jih nisem mogla niti jesti. Vrgla sem jih stran. Tako zame obstajajo samo neoluščeni orehi, ki si jih stolčem in oluščim sama. Če imate to možnost, si tudi vi privoščite, da bodo vaši orehi neolupljeni.