Invisalign ali nevidni zobni aparat – komajda opazna poravnava zob

4:05 pop
Categories:

Če veste, da lahko svoje zobe poravnate s prozornim ter izjemno udobnim aparatom, ki ga pri nošenju skorajda ni opaziti oziroma videti, potem se boste za takšno terapijo verjetno odločili bistveno hitreje. Takšen sodoben aparat za zobe se najpogosteje imenuje invisalign.

Nasploh jej invisalign primerna izbira za vse, ki bi si na primer radi popravili ukrivljene zobe, zbite zobe, razmik med zobmi, nepravilen ugriz. Prav tako je dobrodošla izbira za vsakogar, ki je nekoč že nosil zobni aparat, ampak se zobje ponovno vračajo v prejšnji oziroma stari položaj.

 

Sodobna in izjemno učinkovita ortodontska metoda za poravnavo zob

Sicer pa je invisalign neredko označen kot sodobna ter izjemno učinkovita metoda za poravnavo zob, in to brez žic ter nosilcev. Prozorne in plastične opornice so narejene po zobeh posameznika in se na takšen način povsem prilegajo. Z menjavo opornic enkrat na teden – lahko tudi do dva tedna – pa se na želen način oziroma v želeno smer premikajo tudi zobje.

 

Največje prednosti, ki vam jih torej lahko omogoči invisalign nevidni zobni aparat

Dokazano je, da ima nevidni zobni aparat invisalign številne prednosti, ki se konec koncev pokažejo tudi na  koncu oziroma pri rezultatu same terapije. Gre za komajda opazno izjemno učinkovito poravnavo zob. Opornice pa se lahko snamejo, kar pomeni povsem neovirano žvečenje v času prehranjevanja.

Prav tako vam invisalign omogoči povsem enostavno zobno higieno, manjše število obiskov pri strokovnjaku oziroma pri ortodontu, pravilen nasmeh, pravilno poravnane zobe, ne nazadnje tudi povsem novo samozavest.

 

Kako priti do nevidnega aparata za zobe invisalign

Postopek, kako priti do učinkovitega zobnega aparata za poravnavo zob, vam je na voljo pri različnih ponudnikih tovrstne storitve oziroma izdelka. Kot smo že omenili, so opornice aparata izdelane za vsakega posameznika posebej. Še preden se s strani terapevta pripravi temeljit načrt za zdravljenjem, pa je seveda potreben tudi natančen ter odkrit pogovor, kaj si pravzaprav sami želite doseči s tovrstno terapijo.